POSITIIVINEN PESSIMISTI

Kaikissa asioissa on aina (vähintään) kaksi puolta. Joskus meidän on vaikea nähdä sitä positiivisempaa. Tuntuu helpommalta ajatella asiat sen vaikeamman, pahimman kautta. On sitten iloinen yllätys, jos ei käykään huonosti. Pessimisti ei pety, kuten sanotaan.

 



Elämä positiivisena ihmisenä on kuitenkin tutkimusten mukaan sekä antoisampaa että jopa pidempi. Ja tiedätkö mitä? Vaikka olisit koko ikäsi kuulunut enemmän sinne pessimistisen elämänkatsomuksen puolelle, koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa puolta. Koska VAIN SINÄ ITSE PÄÄTÄT MITEN ASIOISTA AJATTELET.  Voit milloin tahansa tehdä tietoisen päätöksen, että elät jatkossa asioita positiivisen kautta katsellen. Ja tiedätkö mitä muuta? Positiivinen asenne vetää puoleesi lisää positiivisia asioita. Kokeile! Se ei maksa mitään ja voi muuttaa elämäsi moninkerroin paremmaksi.


Positiivisuutta on siis mahdollista ihan tietoisesti opetella näkemään ja tuntemaan. Se vaatii vain ajattelun uudelleen ohjelmointia. Onneksi ajattelukykymme on muokattavissa. Voit aloittaa pienin askelin. Aloita vaikka kirjoittamalla kiitollisuuspäiväkirjaa. Laita joka päivä ylös mistä asioista olet tänään kiitollinen. Silmäile tätä vihkoa päivittäin ja lisäile sinne asioita sitä mukaa kun mieleen tulee. Eikä niiden asioiden tarvitse olla mitenkään tavattoman suuria, ihan pienetkin on mainitsemisen arvoisia.


 

”Optimisti uskoo, että elämme parhaassa mahdollisessa maailmassa.

Pessimisti pelkää sen olevan totta.”

-         James Branch Cabell




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mielenrauhaa konmarituksesta

Parisuhde voimavarana

Jättäisinkö joululahjat hankkimatta tänä vuonna?