Taas se on mielessä.

Espanjaan lähtö. Tai ei pelkästään mielessä, vaan myös edessä. Lento on varattu lokakuun alkuun.  Nämä syksyn pimeät päivät vievät minulta energian matalalle. Kun ilma on usein sateinen, tuulinen ja kolea, ei niin paljoa saa aikaiseksi kuin paremmalla kelillä. Mielen valmentajana tietenkin tiedän, että olen vain itse itselleni tehnyt tämän ajatusmallin. On asenteestani kiinni, miten energinen olen tai en ole. Mutta en jaksa työstää tätä asiaa itseni kanssa.  Asiakkaat huomio: Älkää tehkö niin, kuin minä teen, vaan niin kuin sanon... :)  Onneksi minulla on mahdollisuus tehdä asialle jotain muuta. Olemme päättäneet viettää tänäkin vuonna Espanjassa pätkän syksyllä ja pätkän talvella. Pätkä tarkoittaa nyt syksyllä jaksoa, joka alkaa lokakuun alussa ja loppuu sitten, kun niin päätämme mieheni kanssa. Ainakin joulukuuksi olemme ajatelleet tulla Suomeen. Ja joulun jälkeen voi taas hypätä koneeseen ja käydä vielä viettämässä toisen pätkän Espanjassa. 


Espanjassa oleskelu ei meillä ole pelkkää lomailua, vaan myös töitä on tarkoitus tehdä. Samoin toiveissa olisi jonkun verran ehtiä maan sisällä reissaamaankin, ja ehkä visiitti johonkin naapurimaahankin voisi olla mahdollinen. Samoin espanjan kielen opiskelu jatkuu taas kesäloman jälkeen. On myös ihanaa taas pitkän tauon jälkeen tavata Espanjassa asuvia suomalaisia ja espanjalaisia ystäviä. Ja tietää, että todennäköisesti ystäväpiiri entisestään laajenee siellä. Jotenkin siellä ihmisiin on niin helppo tutustua, vaikka ei se minulle ole Suomessakaan vaikeaa ollut. 

Joku asiakas joskus halusi tietää, miten arki siellä eroaa Suomen arkipäivästä. Meidän peruspäiväohjelma on siellä vähän leppoisampi. Töitä tehdään Suomessa enemmän, että voidaan sitten ottaa nuo jaksot vähän vähemmällä työnteolla. Mutta ihan samat kotihommat, ruuanlaitot ja siivoukset siellä on. Toki ne voisi ulkoistaa, ja joskus tietysti käydään ravintolassakin syömässä, mutta useimmiten halutaan laittaa ruuat itse. Samoin siivoukset hoidetaan omin voimin. Siellä ollaan paljon enemmän ulkona kuin syksyisin tai talvisin Suomessa. Käydään kävelyllä ja vaikka ajetaan bussilla (mikä on muuten älyttömän halpaa siellä) johonkin kylään ja tutkitaan sen maisemia ja nähtävyyksiä.



Sekin on ero,  että siellä meillä on aika paljon enemmän sosiaalista elämää. Käydään kylässä ja meillä käy vieraita tai käydään jossain tapahtumassa porukalla. Olenkin joskus miettinyt, olisiko elämä jossain  isommassa Suomen kaupungissa enemmän sellaista. Nyt asumme kauempana, voisi sanoa melkeinpä maaseudulla. En silti, ainakaan nyt vielä, haluaisi mihinkään esimerkiksi Tampereen keskustaan muuttaa. On aika kiva, että saa elää ihan erilaista elämää siellä ja täällä. Monella tapaa ihan vastakkaista. 

Mikään auringon palvoja en ole, en jaksa maata aurinkoa ottamassa, mutta auringonvalo on niin energiaa antavaa minulle. Espanjan ilmasto on juuri sopiva syksyn ja talven ajan.  Joskus maaliskuussa olen jo todennut, että keli Espanjassa alkaa olemaan minulle liian kuuma. Olen "kevätihminen". Suomen kevät on ihan parasta. Koko kesä on edessä, päivät pitenevät, valo voittaa. Jouluun on muuten enää reilu kolme kuukautta! Eli nyt on se pimein aika alkamassa ja talvipäivänseisauksesta 21.12.2021 alkaa taas kulku kohti valoa. Helsingissä päivän pituus silloin 5 tuntia, 49 minuuttia ja 4 sekuntia. Seuraavana päivänä päivänvaloa on jo huomattavasti enemmän (= muutama sekunti).  



Kesäpäivänseisaus oli 21. kesäkuuta. Silloin Helsingissä päivän pituus oli 18 tuntia ja 57 minuuttia ja Oulun korkeudella 22 tuntia ja 4 minuuttia. Ihan pohjoisimmassa Suomessahan aurinko ei laske lainkaan keskikesällä. 

Eli enää puolisen vuotta, niin taas ollaan keväässä! Olen joskus miettinyt, onko merkitystä ihmisen syntymävuodenajalla siihen, mikä vuodenaika nappaa eniten. Itse olen syntynyt maaliskuun puolenvälin hujakoilla. Eli ovatkohan nämä syksyihmiset, joiden mielestä syksy ihan parasta aikaa, sitten syntyneet syksyllä? Onkohan tätä tutkittu? 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mielenrauhaa konmarituksesta

Mistä motivaatio liikunnan lisäämiseksi?

Millan tarina (itsetunto ja koulukiusaaminen)